![Group of friends](https://i0.wp.com/humandesignspecials.nl/wp-content/uploads/2023/08/ht25_a_group_of_friends_having_a_picknick_next_to_a_forest_brig_54e2b0a5-b1d7-45bc-bd83-cd7289298ee4.png?fit=800%2C800&ssl=1)
Iedereen is uniek, en dit geldt ook voor de manier waarop we met voeding omgaan en deze verteren. Door voeding en voedingsomstandigheden te kiezen die het beste bij jou passen, zorg je het beste voor je lichaam en kan je optimaal tot bloei komen.
In onze homogene wereld echter groeien we op en leven we vaak volgens dezelfde eetgewoonten. We eten meestal op vaste tijden, consumeren vaak hetzelfde voedsel en zitten gezellig samen aan tafel. Er bestaat echter weinig kennis en bewustzijn over het feit dat iedereen verschillende behoeften heeft op het gebied van voeding.
Bij jonge kinderen zien we vaak dat ze van nature eten volgens hun eigen voorkeuren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld moeite hebben om stil te zitten tijdens het eten of willen ze hun eten scheiden op basis van ingrediënten. Maar door het gezin en de cultuur waarin ze opgroeien, worden deze natuurlijke voorkeuren vaak al snel aangepast aan de heersende norm.
Ook de nieuwe voedingstrends die regelmatig in de media opduiken, zoals intermittent fasting, werken niet voor iedereen op dezelfde manier. Wat voor de één gezond is, kan voor de ander juist averechts werken. Door steeds minder in contact te staan met onze natuur, herkennen we niet meer wat wel en niet geschikt is voor ons persoonlijk. Daar is deze analyse voor bedoeld: om je op weg te helpen naar een beter begrip van je eigen behoeften.